Известие

Collapse
No announcement yet.

проблеми скоростна кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблеми скоростна кутия

Станува збор за 1.6 боксер, когато менам у втора брзина не иде баш найдобре, закрче, и когато возам у лер и натиснам гаста нагло има некое тропане....
    дали се оправат тя синхроните, да менам лагери или найдобре да си намерам нова скоростна кутия?

Поздрав Кирил
    ALFA 145 1.6 BOXER

Re: проблеми скоростна кутия

Първоначално публикувано от kirilsk
    ....натиснам гаста нагло...
    Знам че не пиша по темата, ама колега кеф ми прави да ти чета мненията...Поздрави
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Re: проблеми скоростна кутия

Първоначално публикувано от trouble
      ....натиснам гаста нагло...
      Знам че не пиша по темата, ама колега кеф ми прави да ти чета мненията...Поздрави
      хахаха я се извинявам що не говорам добре Бьлгарски, ама какво да правам да пиша ли на енглески?
      ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

Напротив, много яко ти звучат мненията...Успех с оправянето на колата аз поне не мога да ти дам компетентен отговор, дано някой друг може. Успех!
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Скоростните кутий на боксерите имат склонноста да включват малко по-трудно на втора и задна До колкото ми е известно се износват синхронизаторите. Има и една пластмасова основа на скоростния лост, която с времето се износва и се появява луфт в лоста. Та не знам дали и от там не може да се получи неточно включване

Аз призовавам колегите, които се занимават активно с боксери да помогнат
          145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Бе и моите влизат трудно ама не е чак толкова зле ...
            145 1,6 Boxer

Comment

Значи,колеги..таа работа със скоростите ме мъчи от 3 години.Наистина има вариант да е от разхлабване на пласмасовата основа на лоста(там колегата тряа да каже дали има луфт),но най-вероятно е от синхронизаторите
              А за превключването от 1 на 2 ...просто не го прави над 6000 оборота (то и без тва няма смисъл)и всичко е 6.Поздрави
              145 1.6boxer

Comment

Ще карам така, може да променам пластмасовата част, на лоста само...
                ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

Ще карам така, може да променам пластмасовата част, на лоста само...
                  До колкото го гледах отдолу, иска сваляне на ауспусите, тръбата в задната част на скоростната кутия и после капака над, който е пластмасата. Накой ден и аз ще сменям.
                  Някой да има идея колко струва тази пластмасова основа?

www.ClassicCar-bg.com

Comment

До колкото го гледах отдолу, иска сваляне на ауспусите, тръбата в задната част на скоростната кутия и после капака над, който е пластмасата. Накой ден и аз ще сменям.
                    Става въпрос за пластмасата точно под лоста.Сменя се като махнеш кожата на лоста и маншона му.Там има три болта и те се разхлабват...под лоста е въпросната пластмаса
                    145 1.6boxer

Comment

Първоначално публикувано от ivelin
                      Става въпрос за пластмасата точно под лоста.Сменя се като махнеш кожата на лоста и маншона му.Там има три болта и те се разхлабват...под лоста е въпросната пластмаса
                      Да, но не става. Като махна маншончето се открива една черна гума и това е Тази гума маха ли се? Напъвах ама нъцки

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Моита я сменях , беше на парчета ако не се лъжа беше 30-35лв.
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Да е,маха се гумата тя е с обратен ръб и е защипана на планка под нея.Подхващаш я от единия край и я вадиш.Малко зор ама тва е
                          Ти да видиш как се слага обратно пък...ей тва вече е мноо голям к.р
                          145 1.6boxer

Comment

Добре. Благодаря! Ще и дойде времето.

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                            X